Laatste nieuws: Alweer 12 jaar Cafetaria Roerdalen

Nieuws

Alweer 12 jaar Cafetaria Roerdalen
Januari 2020 is Cafetaria Roerdalen inmiddels 12 jaar gevestigd aan de Dijk 15 te Montfort, gelegen naast de alom bekende dancing Housmans. In de afgelopen tien jaar hebben vele klanten hun weg gevonden naar Cafetaria Roerdalen voor een lekker frietje of een snack. Bij Cafetaria Roerdalen vindt u nog huiselijke gezelligheid, producten van hoge kwaliteit en een assortiment dat bestaat uit friet, meer dan 60 verschillende snacks, menu's, ijs en dranken. Het assortiment is zeer divers, u kunt kiezen uit maar liefst 3 soorten friet (dikke, dunne of verse voorgebakken friet).

Bij Cafetaria Roerdalen wordt GEZONDER EN VERANTWOORD FRITUREN met hoofdletters geschreven.

Wat houdt dit precies in:
Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat voeding en gezondheid een steeds belangrijkere rol gaan spelen, ook voor klanten van cafetaria en fastfoodrestaurants. Maar liefst 36% van de consumenten geeft aan vaker een cafetaria of fastfoodrestaurant te bezoeken, wanneer er meer aandacht aan gezondheid besteed zou worden.Met betrekking tot frituren komen twee belangrijke kwesties steeds opnieuw negatief in de publiciteit. Dit zijn de ongezonde vetzuursamenstelling van vaste frituurvetten en het niet tijdig verversen van frituurvet.

Vloeibaar frituurvet past in een verantwoorde bedrijfsvoering omdat het rijk is aan goede onverzadigde vetten en weinig transvetzuren bevat. De overheid adviseert om verzadigde vetten en transvetzuren zoveel mogelijk te vervangen door onverzadigde vetten. Daarom is vloeibaar frituurvet de beste keuze voor het frituren van frites en snacks.

Bij Cafetaria Roerdalen wordt alleen nog maar gebakken in vloeibaar frituurvet volgens de Spelregels voor Verantwoord Frituren.
Op deze manier wil Cafetaria Roerdalen een belangrijke bijdrage leveren aan gezonder en verantwoord frituren.

De verse voorgebakken friet wordt geheel bereid volgens de aanbeveling van Europese Commissie. Met die aanbeveling wil Europa acrylamide in ons voedsel terugdringen. Frieten die eerst geblancheerd worden voor ze in vet of olie gebakken worden zijn veel gezonder. De kankerverwekkende stof acrylamide ontstaat tijdens het bakken of frituren van voedsel met veel koolhydraten, zoals aardappelen. Als het voedsel gekookt wordt, komt de stof niet vrij. De verse voorgebakken friet van Cafetaria Roerdalen is een geblancheerde friet die wordt voorgebakken tussen 140 en 150 graden, en een tweede keer gebakken op maximum 175 graden.